ons T+HUIS living lab

in Oud Woensel

In 2006 opende T+HUIS in de wijk Oud Woensel haar deuren. In Oud Woensel zijn we een Living Lab:zijn Een plek waar kinderen, studenten en wijkbewoners hun talenten ontdekken en worden geïnspireerd het meeste uit hun potentie te halen.

T-HUIS+activiteit.jpg

T+HUIS opent T+LAB

Een TALENTEN+LABORATORIUM dat talenten in de wijk zichtbaar maakt en ontwikkelt. De innovatieve aanpak zet kinderen, studenten en vrijwilligers in hun kracht. Het vergroot de leefbaarheid en sociale samenhang in wijken die dat nodig hebben. Kenmerkend

Tot de kern.jpg

tot de kern: onderzoek naar gemeenschapsfuncties

We zetten ons in voor sociaal maatschappelijke vraagstukken. Vanuit deze expertise werd T+HUIS door de gemeente Boxtel gevraagd onderzoek te doen naar gemeenschapsfuncties en -voorzieningen aldaar. Centrale vraag in het proces is hoe de bestaande gemeenschapsfuncties in Boxtel te verduurzamen, zodat deze kunnen blijven aansluiten bij de behoefte voor gemeenschapsvoorzieningen van haar inwoners.

IMG_2644.jpg

ga je mee op reis?

We bieden kinderen die opgroeien in kwetsbare situaties toekomstperspectief, door ze in contact te brengen met bedrijven. Via unieke bedrijfsvraagstukken werken we samen aan creatieve en innovatieve oplossingen voor bedrijf én samenleving. T+REIZEN biedt ontdekkingsreizen waar bedrijf en de kinderen een leven lang trots op zijn.

T+SAMEN.jpg

Verdrag van Valkenswaard: sociaal domein onder constructie

We faciliteren verandertrajecten. In de gemeente Valkenswaard staat het sociaal domein in de stijgers. T+HUIS doet onderzoek; faciliteert (co)creatiesessies; biedt perspectief en inspiratie. Samen met alle betrokkenen werken we toe naar een duurzame vorm van het sociale domein, die een bijdrage levert aan de uitdagingen van deze tijd.

presentatie.jpg

een frisse wind: revitaliseren van Landweert

T+HUIS ontwikkelde ook voor de gemeente Venray een op maat gemaakte reeks aan workshops, om samen met alle betrokkenen te komen tot een plan voor revitalisering van de Venrayse wijk Landweert. Een onderzoek naar wijkcentra en vrijwilligersnetwerken en hoe deze in de toekomst beter in te zetten voor de wijk.